ကိုယ္အဂၤါ မ်ားအတြက္ သီးသန္႔ အဟာရမ်ား

17/11/2008



ဦးေႏွာက္- မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီပန္းထုပ္၊ ငါး၊ အရည္ရႊမ္းအသီး၊ ဟင္းသီးဟင္ဒရြက္။
မ်က္စိ- ဗီတာမင္ C/E ႏွင့္ Lutein ၾကြယ္ဝသည့္အစာမ်ား ဥပမာ- Kale ေခၚ အရြက္လိပ္ေဂၚဖီထုပ္၊ Collard Green ေခၚ ေဂၚဖီစိမ္း၊ အရည္ရႊမ္းသစ္သီးမ်ား၊ ဖရဲသီးမ်ား။
အဆုတ္- ဘီတာကယ္ရိုတင္း ၾကြယ္ဝသည့္ သရက္သီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ဖရဲသီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္။
ႏွလံုး- သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ ေျပာင္း၊ ဂ်ံဳ စသည့္ သီးႏွံမ်ား၊ အဆီမပါ(သို႔)ပါဝင္မႈနည္းသည့္ အစားအစာမ်ား၊ ငါး၊ အဆီမပါအသားမ်ား၊ ပဲသီးေတာင့္မ်ား။
အရိုး- ႏို႔ ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ား၊ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းရြက္မ်ား၊ ဗာဒံေစ႔၊ ႏွမ္း(သို႔)ေနၾကာေစ႔မ်ား။
အေရျပား-ဘီတာကယ္ရိုတင္း ၾကြယ္ဝသည့္ အစာမ်ား။
အူမ်ား- အမွ်င္ဓါတ္ပါ အစာမ်ား၊ ဂ်ံဳ၊ ေကြကာအမႈန္႔၊ သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား။